Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Тимчишин Мирослав, користувач 1ua
Мирослав Тимчишин
Тема: Світлої пам'яті Ігоря Білозіра

       Одинадцять років минуло з тих пір, як не вернувся в рідні стіни 'Маминої світлиці'

наш Кумир. Завжди і у всьому відданий мистецтву, сповідуючи художні цінності , він створив низку пісень, які стали національним надбанням.

 

         Бущина пам'ятає про нього ,- розповідає  Ганна Грушицька,  директор районного Народного дому.- Фестиваль пам'яті Ігоря Білозіра, який започаткувала після його смерті ще в 2000 році Людмила Ціхоцька, мав своє продовження минулого року , до його 55-річчя. П'ять молодіжних гуртів виконували пісні Білозіра. Приїхали учасники 'Ватри' – Народний артист України Мар'ян Шуневич та Заслужений артист України Остап Стахів, чекали і на матір Ігоря Білозіра. Хвороба і літа не дозволили їїй побувати в Буську.Отож, після фестивалю   Мар'ян Шуневич  запропонував провідати її і вручити подарунки – образ Божої Матері, коровай і квіти. Це була незабутня зустріч. Розчулена, з сльозами на очах і з щирою вдячністю вона просила :' Не забувайте про мого сина , бо він молиться за всіх , хто пам'ятає його'.

     Побувавши в 'Маминій світлиці', зрозуміла,чому саме він так багато написав про маму. В Ігоревій кімнаті багато фотографій , неначе небо , вона в блакитних вишиванках. і, можливо, завдяки ось цій дивовижній енергетиці народжувались і пісні, які стали народними.

       Цього року , 29 травня, ми вшанували Ігоря Білозіра в Народному домі Буська. Зал був переповнений палкими шанувальниками прекрасного поета і композитора  Ігоря Білозіра. Вкотре заколосилось 'Пшеничне перевесло'   Христини Шпинди, зігріли нас своїм теплом пісні  Стефанії Панкевич, вперше у Буську запрезентував свою  нову  пісню  'Тільки у Львові нації дух кують' Теодор Кукуруза,  до сліз зворушив всіх сімейний дует  Ганни та Мар'яни Грушицьких. Співали юні таланти Буська Вікторія Підгірна, Зоряна та Уляна Майби,  дует Олег Луковський і Марічка Майба.

     Відео з фестивалю запрошую переглянути  на Народ.Яндекс. (miroslav timchishin.narod.ru)

31 травня 2011


1




  Закрити  
  Закрити